reciclatge-es-parlar-de-futur

Reciclatge és parlar de futur

El reciclatge comença a ser part essencial en les nostres vides. Els contenidors de reciclatge de diferents colors ja formen part del paisatge urbà al qual estem acostumats. Però encara existeix una part important de la població que no recicla.

És important que tots comprenguem que reciclar no solament és important, sinó que comença a ser imprescindible. Parlar de reciclatge és parlar de futur, perquè sense ell, aviat no hi haurà Terra en la qual puguem viure.

La part més important del procés de reciclatge és la separació dels residus. D’aquesta tasca hem d’encarregar-nos tots els ciutadans del carrer. Usar els contenidors de colors de manera adequada ajuda a agilitar el procés de tal manera que les plantes recicladores són capaces de donar un nou ús a tot allò que considerem escombraries. I aquesta és la primera raó per reciclar: l’econòmica i el reaprofitament dels recursos.

El reciclatge no és alguna cosa que puguem triar, és un element imprescindible del nostre futur.

L’economia del reciclatge no acaba amb el reaprofitament de les matèries primeres. Hem de ser conscients que el reciclatge és també un sector industrial. Com a tal, dóna ocupació a milers de persones que poden comptar amb un treball estable.

Reciclant no solament evitem produir desfets, sinó que generem productes nous i riquesa que repercuteix al nostre propi país. Aquesta és la segona raó per reciclar: la creació d’ocupació i riquesa.

L’esforç de totes aquestes persones que treballen en el reciclatge separant residus és el que fa possible que les escombraries deixi d’acumular-se. Gràcies a ells i a l’esforç de tots, les generacions futures no sabran què és un abocador.

Si treballem en comú des d’avui, el dia de matí no tindrem a veure muntanyes d’escombraries en llocs que haurien de ser paratges naturals. Aquesta és la tercera raó per reciclar: millorar la nostra qualitat de vida i evitar els abocadors.

Però al cap i a la fi, la missió principal del reciclatge és la de crear un món més net i saludable per tots nosaltres. No hem d’oblidar que cremar escombraries en plantes és una gran font de gasos d’efecte hivernacle. Abandonar els residus en el mar o a la terra provoca la contaminació, de vegades irreversible, d’aigües i sòls. I la producció de nous envasos i materials en lloc de reciclar els que ja tenim implica usar maquinària i fàbriques que també contribueixen al canvi climàtic.

Per tant, aquesta és la quarta raó, i més important, per reciclar: el manteniment del nostre propi planeta, que és la nostra llar, i la contenció de la seva ràpida deterioració.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *