gestio forestal

Què és el servei de gestió forestal?

La gestió forestal és el conjunt d’activitats que tenen com a objecte “l’organització, administració i ús dels boscos i muntanyes de forma i intensitat que permeti mantenir la seva biodiversitat, productivitat, vitalitat, potencialitat i capacitat de regeneració, per atendre, ara i en un futur, les funcions ecològiques, econòmiques i socials rellevants a escala local, nacional i global, i sense produir danys a altres ecosistemes”, segons la conferència ministerial d’Hèlsinki en 1993.

La importància de la gestió forestal resideix que s’ha de mantenir el valor econòmic, social i mediambiental del patrimoni forestal d’una àrea.

Augmentar aquest valor repercutirà en les generacions presents i futures. Per aquesta raó, és important planificar l’ús sostenible de la biomassa i protegir i regenerar les àrees forestals després d’un incendi.

D’aquesta manera, la gestió forestal assegura la possibilitat de seguir usant aquesta forma d’energia sostenible.

Per què és important la gestió forestal?

La gestió forestal té alguns aspectes importants que la fan imprescindible a l’hora d’explotar les àrees forestals.

En primer lloc, la gestió forestal permet conèixer el potencial fuster d’un bosc per evitar la sobreexplotació.

Trobar l’equilibri entre l’explotació i el potencial de regeneració una zona forestal és imprescindible en una gestió forestal sostenible. Igual d’important és identificar les zones d’interès botànic i zoològic per protegir-les mentre s’extreu la biomassa.

D’altra banda, una gestió forestal adequada ajuda en gran manera a evitar incendis i altres desastres naturals.

Mantenir en bon estat la zona forestal a explotar és assegurar-se que el valor econòmic, social i mediambiental no solament es manté, sinó que augmenta.

De la mateixa manera, la gestió forestal indica la millor manera d’explotar la zona, assenyalant quins espècimens o àrees és millor usar a cada moment, evitant greus pèrdues econòmiques i ecològiques.

Probiomassa contribueix a l’explotació forestal sostenible a través de serveis d’enginyeria i gestió forestal.

Aquests serveis s’ofereixen a propietaris de boscos, agents forestals i administracions, amb l’objectiu de promoure la gestió sostenible de les zones forestals. D’aquesta manera, s’intenta mantenir i augmentar el valor mediambiental, econòmic i social de les àrees forestals que s’usen per a la comercialització de biomassa en forma de pèl·let i estella.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *