Principals fonts energia renovable

Principals fonts d’Energia Renovable

Avui volem parlar de les principals maneres d’obtenir energia renovable.

Les fonts d’energia renovable són de vital importància en el nostre present i futur

La producció sostenible de suficient energia per a tota la humanitat és una qüestió de vital importància en aquest començament del segle XXI. La població del planeta no deixa de créixer i no podem seguir confiant en els combustibles fòssils per proveir la creixent demanda. Per aquesta raó, hem d’invertir i confiar en les fonts d’energia renovable.

1. Energia eòlica

L’energia eòlica és una de les fonts d’energia renovable més comunes i millor implementades.

La tecnologia eòlica permet instal·lar aerogeneradors que aprofiten la força de l’aire en moviment per produir electricitat.

Aquesta forma de generar energia és molt útil en algunes zones geogràfiques que presenten forts vents durant pràcticament tot l’any. D’aquesta manera s’assegura una quantitat d’energia estable.

2. Energia solar

L’energia que procedeix del Sol en forma de radiació pot aprofitar-se de diferents maneres. La tecnologia de les plaques fotovoltaiques permet convertir aquesta radiació tant en electricitat com en energia tèrmica. D’aquesta manera, l’energia solar es pot usar tant per engegar aparells elèctrics com en l’àmbit de la calefacció de la llar. Aquest aspecte multiús fa de l’energia solar una gran font d’energia renovable.

3. Energia geotèrmica

L’energia geotèrmica és una altra font d’energia renovable molt important, encara que no té la mateixa eficàcia en totes les zones. Aquesta energia consisteix en l’aprofitament de la calor que emana de l’interior de la Terra. El principal ús de l’energia geotèrmica és la calefacció de la llar en països com Islàndia que compten amb volcans actius i importants quantitats de calor sota el seu sòl.

4. Energia hidràulica i mareomotriu

L’energia hidràulica és una de les fonts d’energia renovable més antigues. El moviment de l’aigua pot usar-se per moure turbines i generar energia en diferents contextos. Normalment l’energia hidràulica es presenta en la forma d’una presa on l’aigua es deixa caure des de gran altura perquè mogui les turbines. Però cada vegada més s’usa l’energia mareomotriu, que consisteix a aprofitar l’energia de les marees i les ones marines per generar electricitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *