Prepara-estufa-per-hivern

Posa A Punt La Teva Estufa De Pellet

Ja s’apropa l’hivern i, per tant, convé començar a reservar temps per posar a punt la teva estufa de pellet si és que no ho has fet encara. Així evitaràs les incòmodes avaries en els mesos de més fred i allargaràs la vida útil de la estufa.

Per la teva banda, aquest manteniment consisteix a netejar-la ben a fons per eliminar impureses i incrustacions provocades per la combustió; els pèl·lets són força nets, però utilitzar qualsevol altre tipus de combustible farà que la màquina s’embruti moltíssim més. Sigui com sigui, amb una neteja al principi de la temporada de fred i una altra al final si vols ser molt meticulós, la teva estufa es mantindrà en perfecte estat molt temps, encara que amb una neteja anual serà més que suficient si no fas un ús exhaustiu de la mateixa.

Les cendres hauràs d’eliminar-les amb una mica més de periodicitat, encara que amb una vegada o dues a la setmana en tindràs prou per mantenir-la neta: els pèl·lets cremen molt bé i produeixen molt poc residu. Procura buidar el calaix de cendra amb freqüència i neteja la càmera de foc amb l’aspirador per evitar possibles problemes; si la teva estufa no compta amb un calaix extraïble, també pots netejar-ho amb l’aspirador.

Més enllà d’aquests passos i de la neteja del cristall, és necessari que contactis amb un professional qualificat una vegada a l’any perquè realitzi altres tasques de manteniment més complexes i igual de necessàries que certificaran que la teva estufa està en bon estat i evitaran problemes més seriosos que una mala eliminació de la cendra.

Per començar, és important analitzar que la junta de la porta segueixi sent estanca i, en cas que no sigui així, procedir a canviar la goma; també és molt important comprovar l’estat del material refractari i de la canalització de fums per evitar possibles fugides. Finalment, un bon professional s’ocuparà d’inspeccionar els elements de seguretat de la teva estufa per evitar que es produeixi qualsevol tipus d’accident.

Com veus, invertir en el manteniment de la teva estufa és un sinònim d’estalvi: no solament la conservaràs més temps en bon estat, sinó que estalviaràs en combustible.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *