energia solar

Energia Solar, què he de saber?

Tots hem sentit a parlar sobre l’ energia solar, i sabem que és molt útil i necessària per al nostre dia a dia. Però, què hem de saber sobre aquesta energia? Ho expliquem a continuació.

 

Energia solar: què és?

L’ energia solar és aquella que produeix el sol i que nosaltres, els éssers humans, transformem en diferents tipus d’energia per tal de treure’n diversos profits. L’ energia solar no només és renovable i inesgotable, sinó que a més no contamina, és molt versàtil i està disponible arreu del món.

 

Quins tipus hi ha?

A continuació parlem dels dos tipus principals d’ energia solar:

  • Energia tèrmica: És aquella energia del sol que utilitzem per produir calor, i que per tant ens permet escalfar el menjar o l’aigua, entre d’altres. És necessària per tal que els sistemes de calefacció funcionin.
  • Energia fotovoltaica: Per altra banda, aquesta energia és utilitzada per produir electricitat a través de la radiació solar. És un sistema net i ecològic, que a més té la capacitat d’emmagatzemar l’energia produïda.

 

Per què s’utilitza?

Els principals usos són:

  • Producció d’escalfor: La funció de l’energia solar tèrmica és produir la calor necessària pel nostre dia a dia, ja sigui per cuinar, per escalfar l’aigua, o per mantenir el nostre pis a temperatura càlida durant l’hivern.
  • Generació d’electricitat: En el cas de l’energia solar fotovoltaica, la seva funció és la de produir una electricitat que no contamina. És el cas de les plaques solars, la funció de les quals és proveir un habitatge amb l’electricitat necessària mitjançant la radiació solar. En altres paraules, aquests panels converteixen la llum en energia elèctrica.

 

Quins beneficis té?

L’ energia solar es pot utilitzar a casa de múltiples maneres. Com que és força simple pel que fa al seu ús, i la seva instal·lació és senzilla i ràpida,  pot ser utilitzada tant en zones urbanes amb molta població, com en llocs més aïllats d’accés no tan fàcil. A més, el manteniment del material necessari per obtenir aquesta energia sol ser bastant econòmic. Per últim, aquest tipus de sistema suposa una font d’energia renovable constant,  amb una inversió inicial fàcilment amortitzable.

L’ energia solar no és només una font d’escalfor i electricitat; és també una font de recursos i beneficis que ens poden ajudar no només a estalviar, sinó també a lluitar contra l’escalfament global i a reduir el consum de combustibles fòssils que poden ser perjudicials pel planeta.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *