article_probiomassa

5 pautes per al manteniment d’una calefacció de pèl·let

Ara que arribem al meridià de l’estiu és un bon moment per començar a tenir present el següent manteniment de la nostra calefacció de pèl·let. Si som usuaris habituals d’aquest tipus de calefacció per biomassa, sabrem que el pèl·let és una de les formes més segures per mantenir calenta la nostra llar en els mesos de fred, amb el mínim nombre de riscos associats: menor sobreescalfament del circuit, instal·lacions més protegides per als nens de la casa i sensors de seguretat que eviten perill d’intoxicació.

A tot això se suma un millor rendiment gràcies als dispositius de recirculació de l’aire de la combustió, un combustible més ecològic i econòmic i una reducció notable de la nostra dependència energètica tant de tercers —hem de tenir present que tant Espanya com Catalunya exporten una gran part del combustible energètic, mentre que el pèl·let és un producte de producció local— i dels combustibles fòssils.

No obstant això, tots aquests avantatges han d’anar de la mà d’un correcte manteniment de la instal·lació per professionals certificats, que no solament ens asseguraran tranquil·litat pel bon funcionament del sistema, sinó que ens ajudaran a allargar la vida útil de la calefacció de pèl·let durant molts anys.

Per a això, al costat de les revisions periòdiques, t’ajudaran molts els cinc consells més importants que ha de gravar-se a foc —i mai millor dit— qualsevol usuari de calefacció de pèl·let:

  1.  Compra pèl·let certificat de qualitat: deixa’t assessorar per experts en la compra de pèl·let homogeni amb una densitat correcta a la teva instal·lació i sense excessos d’humitat.
  2. Escull una ubicació còmoda per a la seva neteja: no oblidis que hauràs de treure la cendra amb freqüència, per la qual cosa el millor serà que l’estufa es trobi ben situada per facilitar el buidatge d’aquesta.
  3. Recorda la importància de netejar el cristall davanter: no solament et servirà per veure millor la flama de l’estufa, sinó que també millorarà la combustió. Tria productes específics per assegurar el manteniment.
  4. Manteniment preventiu de la canalització de fums o la xemeneia: s’aconsella la revisió anual per un professional certificat una vegada a l’any, així com la neteja de la canalització cada sis mesos. Aprofita la visita del nostre equip per a la teva major tranquil·litat.
  5. Realitza un bon estudi previ i un manteniment preventiu: igual que et vas assegurar de comptar amb experts per a la instal·lació, no dubtis a mantenir prop de tu a un equip professional durant tota la vida útil del circuit. És la millor garantia d’un bon funcionament!
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *