Instal.lacions

Les instal·lacions per a ús tèrmic de la biomassa d’una forma automatitzada s’han desenvolupat principalment a Alemanya i Àustria. Les calderes més comercialitzades cremen pèl·let o estella com a combustible i escalfen un circuit d’aigua, que serveix per a calefacció i per a l’aigua calenta sanitària. Les que no disposen de circuit d’aigua s’anomenen estufes o escalfadors d’aire.

Estufes de Pèl·let

Les estufes de pèl·let són elements que serveixen per escalfar la sala o l’habitació on es troben i, mitjançant conduccions d’aire, també altres sales o habitacions properes. Són indicades per espais on no hi ha calefacció centralitzada.

El seu funcionament es fa mitjançant el pèl·let que s’aboca a l’interior de la pròpia estufa, amb una autonomia superior a 24 hores.

La instal·lació que requereix és mínima, ja que només necessita una aportació d’aire i una extracció de fums. Aquest circuit, independent de l’aire de la sala, permet el seu funcionament les 24 hores del dia i, a diferència d’altres estufes de combustió, no requereix renovacions d’aire de la sala.

Es pot instal·lar una estufa de pèl·lets des de 2.500 €

Calderes

Les calderes de pèl·let i estella són els elements ideals per a substituir les instal·lacions de calderes de gasoil en calefaccions centralitzades, aportant també l’aigua calenta sanitària amb un cost de combustible molt més econòmic.

La instal·lació requereix d’una sitja que substitueix el dipòsit de gasoil. La caldera de pèl·let o estella és equivalent, tant en mida com en prestacions, a les calderes de gasoil o gas propà. L’espai total que ocupa la instal·lació és inferior a 10 m2.

Es pot instal·lar una caldera de pèl·let o estella des de 12.000 €